+31 20 714 78 31 info@built4u.nl

7 woningen Mijande Den Ham

Dit wil ik ook!Meer lezen

Projectomschrijving

In navolging op de proefwoning van Built4U in Rotterdam, hebben wij 7 woningen in opdracht gekregen voor Mijande Wonen. Door het compleet inpakken van de gevel, wordt de gevelschil geheel vervangen. In samenwerking met de architect is een nieuw gevelbeeld ontworpen.
In de uitvoering is een volledige asbestsanering uitgevoerd van de woningen. De gevelelementen assembleren wij in onze eigen Timmerfabriek, die op locatie worden gemonteerd. De luchtdichte prestaties worden in de praktijk getoetst met een blowerdoortest. Zo wordt de kwaliteit gegarandeerd.

Met het gebruik van zonnecollectoren voor het opwekken van warmtapwater, gecombineerd met een hoogwaardige Cv-ketel, zijn de energielasten voor de bewoners gedaald. Naast het realiseren van passieve woningen worden ook de keuken, badkamer en toilet separaat gerenoveerd.
Het uitgangspunt van dit project is dat de bewoners een minimale overlast ondervinden. Installaties worden zoveel mogelijk in de prefab schil aangebracht. De woningen aan de Broekmaten in Den Ham worden daarom in zéér korte tijd getransformeerd tot energiezuinige woningen. De bewoners hoeven hun huis niet uit. Daarnaast zijn de bewoners doorBuilt4U en Mijande Wonen uitgebreid geïnformeerd over de planning, zodat zij van uur tot uur weten welke werkzaamheden er uitgevoerd worden. De uitvoering in Den Ham is in handen van Bouwbedrijf C. van Dillen en Timmerfabriek Culemborg.

Uitdagingen

Bouwen in bewoonde staat. Woning energetisch verbeteren tot bijna NOM. Het eindresultaat is een passief woning.

194 woningen Goes

194 woningen Goes

Built4U heeft in Goes de renovatie van 194 sociale woningen gerealiseerd in opdracht van woningcorporatie Beveland Wonen.

Lees meer
8 woningen Marum

8 woningen Marum

Woningcorporatie Wold en Waard startte in maart 2019 met de renovatie naar Nul-Op-de-Meter (NOM) van 8 woningen in Marum.

Lees meer
8 woningen Denekamp

8 woningen Denekamp

Built4U heeft in Denekamp de renovatie van 8 woningen gerealiseerd in opdracht van woningcorporatie Mijande.

Lees meer