+31 20 714 78 31 info@built4u.nl

8 woningen Marum

Dit wil ik ook!Meer lezen

Het project

Woningcorporatie Wold en Waard startte in maart 2019 met de renovatie naar Nul-Op-de-Meter (NOM) van 8 woningen in Marum. Deze woningen vormden een pilot voor toekomstige renovaties. Vanaf het begin was Kingspan Unidek betrokken bij het project dat werd uitgevoerd door Jorritsma. Door de nauwe samenwerking met diverse partijen en leveranciers verliep de renovatie vlot en slaagden alle woningen glansrijk voor het predicaat NOM. Prefab gevels op maat gemaakt De nieuwe SIPS-gevels werden door Kingspan Unidek eerst aangeleverd bij Bouwbedrijf van Dillen. Bij van Dillen werden de SIPS-gevels vervolgens voorzien van kunststof kozijnen en triple glas. Van de oude gevels bleven het buitenblad en de kozijnen zitten, maar werden de stijlen er tussenuit gehaald. Volledig geprefabriceerd werden de nieuwe gevels in zijn geheel voor de oude gevels geplaatst, waarbij de oude kozijnen werden gebruikt als aanslagregel voor de aftimmering.

Unidek RenoAero 7.0 en Unidek SIPS 7.0

Op het bestaande dakbeschot werden Unidek RenoAero dak elementen geplaatst in combinatie met speciale, luchtdichte afdichtingsband. De dak elementen werden onderling aangesloten met luchtdichte profielen en extra dichtgezet met flexibele Aerosafe-Foam. Het dak werd voorzien van een indak PV-systeem van SX Solar waardoor het niet alleen bijdroeg aan Nul-Op-de-Meter, maar het geheel ook een strak en esthetisch uiterlijk kreeg. Door het luchtdichte karakter van deze vernieuwde woningen moest er ook iets gedaan worden met het binnenklimaat. Hiervoor werden WTW-installaties van Zehnder geplaatst.

Blowerdoor test

Door middel van blowerdoor testen werden de woningen getest op de aanwezigheid van eventuele koudebruggen en luchtdichtheid. Dankzij het gebruik van de juiste isolerende elementen en luchtdichte toebehoren presteerden de 8 woningen zelfs boven de gestelde norm. Eindresultaat: een woning met meer comfort voor de bewoner en een significant lagere energierekening.

Welke aanpassingen werden gedaan?

Een nul-op-de-meter (NOM) woning is een woning waarin net zoveel energie wordt opgewekt (door zon, wind of warmtepompen) als verbruikt, gemiddeld genomen over een jaar tijd. Goede luchtdichting is daarbij essentieel. Bij renovatie naar NOM wordt een aantal energiezuinige en energieopwekkende aanpassingen gedaan. In dit geval betekende dit:

  • Een nieuwe geïsoleerde gevel plaatsen voor de bestaande gevel met isolerend triple glas
  • Een nieuw dak met PV-panelen
  • Een warmtepomp voor verwarming van de woning en warm water
  • Een warmte-terugwin-ventilatie systeem.
194 woningen Goes

194 woningen Goes

Built4U heeft in Goes de renovatie van 194 sociale woningen gerealiseerd in opdracht van woningcorporatie Beveland Wonen.

Lees meer
8 woningen Denekamp

8 woningen Denekamp

Built4U heeft in Denekamp de renovatie van 8 woningen gerealiseerd in opdracht van woningcorporatie Mijande.

Lees meer